Jamaat al Imaan is een moskee die in stand wordt gehouden door een groep vrijwilligers. Zij zetten zich in om de moskee schoon te maken, te onderhouden, bij bijeenkomsten de bezoekers te voorzien van een hapje, een drankje en een maaltijd en tabliegwerk (o.a. het houden van lezingen, het geven van Qur’anlessen, het bieden van bijstand bij een overlijden en het verzorgen van het wekelijkse Jum’ah gebed).

Wij hanteren hierbij een Sunnitische geloofsleer waarbij wij niet slechts één specifieke wetschool volgen. Wij erkennen alle 4 de wetscholen en wanneer er verschillen zijn tussen de 4 wetscholen volgen wij in onze handelswijze de Ijma’ (consensus binnen de Islamitische wereld).

Onze achterban bestaat historisch gezien voornamelijk uit moslims met een Surinaamse achtergrond. Wij staan echter open voor iedereen en verwelkomen onze broeders en zusters met andere achtergronden van harte. Mede door onze gastvrijheid zien wij, Alhamdullilah, een steeds grotere diversiteit aan bezoekers. Zo hebben wij geregeld vaste bezoekers die hun roots o.a. hebben liggen in Marokko, Turkije, Egypte, Pakistan, Afghanistan en Nederlandse bekeerlingen.

Uiteraard staan wij ook open voor geïnteresseerde niet-moslims. Mocht u een keer in de moskee willen kijken dan ben u van harte welkom om een afspraak te maken zodat wij u een rondleiding kunnen geven. Neem hiervoor contact met ons op via de contact pagina.